perjantai 8. tammikuuta 2016

Juhlaherkkuja

Loppiaisena juhlittiin yhden ekaluokkalaisen synttäreitä. 7 vuotta tuli täyteen jo 30.12, mut juhlat pidettiin vasta tän vuoden puolella.
Pitkästä aikaa taas etsein netistä hyviä herkkuohjeita juhlapöytään ja kyllähän niit löyty, vaik kuinka paljon. Muutaman ohjeen otin Kinuskikissan sivuilta ja vakkariherkkun eli mokkapalojen ohje on omassa kansiostani.
Omppupiirakka









Tämän omenapiirakan ohje löyty sieltä Kinuskikissan sivuilta. Ei ihan tavallinen omppupiirakka, mut yhtä helppo tehdä ja maistuvakin siitä tuli. Ei kylläkään mikään laihduttajan unelma, mut kuka nyt laihduttais alkuvuodesta. Eiks tammikuu ole vain tipaton. Ei sokeriton tai rasvaton =D


















Mustikkaa






Keskimmäinen lapseni oli jo jonkin aikaa höpöttänyt, et mustikkapiirakkaa tekis kovasti mieli. Noh...nyt oli sitten sen aika. Taas hieman erilaisena versiona, kuin yleensä. Myös tämän ohjeen otin Kinuskikissalta.
Mun mielestä oikein maistuva ja helppo, vaikka olis saanut piirakkavuuassa olla hieman korkeemmat reunat, kun meinas piirakka karata uunissa.
Ikävä kyl poikani ei tykänny, ku olin tunkenut päälle ihme mömmöö. Seuraavan kerran siis pysytään ihan perinteisessä mustikkapiirakassa.














Meidän perheen juhlapöydän vakkariherkku on mokkapalat ja niitä tuli nytkin tehtyä. Jotain tuttua ja turvallista.




Itse sankari halusi myös auttaa leipomisessa, koristelussa ja tietysti myös taikinakulhojen putsaamisessa.












Synttärikakun oli tehnyt isosiskoni ja sankarin toiveet kakun suhteen oli täytetty. Kätyrille oma kätyrikakku. Hitsi, mut oli hyvä kakku ja todella komea sellainen. Kiitokset vain isosiskolle taas kerran, et juhlavieraat sai ihastella ja maistella kakkua.
Mummi taas oli vääntänyt suussa sulavan voileipäkakun. Tää on sellainen herkku, et tarttis varmaan itsekkin opetella tekemään. Kiitos myös mummille.
Että sellainen herkku loppiainen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti