sunnuntai 27. joulukuuta 2015

JOULUloma

Niin se joulu taas meni. Onneks on kuitenkin vielä lomaa jäljellä. Täs olis muutamia juttuja meidän perheen lomasta ja JOULUSTA.












Viime tiistaina oli nuorimmaiseni ratsastus vuoro ja se oli aika jännä keikka sekä äidille, että pojalle. Ihan ekaa kertaa poika köpötteli ponin kanssa ilman taluttajaa. Ensin ei oiekin meinannut poni totella, mutta tunnin edettyä yhteistyö alkoi sujumaan jo huomattavasti paremmin. Siin olikin sit kehuttavaa isoveikalle, ku mentiin kotiin.







Pikkuisen saatiin alkuviikosta lunta maahan, mut ikävä kyllä se suli melkein saman tien poiskin. No... onneks kynttilät toi hieman valoa pimeään pihaan ja olihan meillä myös luonnon oma pihavalo käytössä. Täysi kuu olla möllötti taivaalla ja valoa toi, vaikka sadepilvet yrittivät sekin peittää.



















Keskiviikko illalla tuotiin kuusi sisään ja innokas oli porukka sitä koristelemaan. Kaikki saivat laittaa jotain ja palloja ja tähtiä riitti, vaik aika läjä viime vuonna rikki menneitä meni roskiin.















Mulla on joka vuosi tapana ostaa joku uusi juttu kuuseen. Tänä vuonna ostin punaisia ja kullan värisiä tähtiä.
Ostan myös joka vuosi uuden piparimuotin. Tänä vuonnakin ostin, mutta piparit jäi leipomatta, koska pojat leipoivat suuren läjän niitä mamman kanssa. Noh...kyllähän sitä vielä vois muutaman piparin tekasta, koska se suuri läjä hävis ennen aattoa, kuin tuhka tuuleen.

















Aaton aattona tältä tontulta lähti toinenkin etuhammas menemään, joten kinkun syönti meni sitten imeskelyksi. Olipas todella jännää, ku odotettiin sekä joulupukkia, että hammaskeijua. Poika kyl tiesi, et hammaskeiju ei taida ihan heti tulla, ku viimekskin oli puoltoista viikkoa myöhässä. Joo... eikä sitä pörriäistä oo kyl vieläkään näkyny. Ehkä sitten ens yönä poikkee.












Aattona käytiin kaks kertaa hautausmaalla. Ensin päivällä koko perheen voimin vietiin kynttilöitä haudoille ja sitten illalla käytiin ukkelin kanssa katsomassa kynttilöiden loistetta. On se vain upea näky. Harmi vain ettei tullut kameraa mukaan. Paljon oli vielä kahdeksan aikaan kävijöita hautuumaalla.

Komia pullo kotikaljalle!!




Ensimmäisen hautausmaa käynnin jälkeen lämmitettiin sauna ja alettiin valmistautua joulupukin tuloon. Mummi ja vaari saapuivat meille kaikkine jouluherkkuineen ja ensin syötiin mahat pinkeiksi. Huh... juhlapöydästä löytyi vaikka mitä herkkua ja se oli kyl mun joulun paras hetki. Suuri kiitos äidilleni kaikista ihanista salaateista, lihapullista, lihakastikkeesta ja tietysti maailman parhaasta kotikaljasta mitä oli vässännyt ja tuonut mukanaan.
Jälkiruoka...ja näitä on sitten naposteltu!!

Aattoillalla se pukki sitten vihdoin tuli, vaikka jo välillä tuli epäilys, et ei se taida tulla, kun näin myöhään menee. Pojat lauloivat pukille Joulu On Taas, vaikka kauheesti kumpaakin jännitti ja syliinkin uskalsivat kumpikin mennä =D.








Talon vihdoin illalla hiljennettyä alkoi mun oma jouluaattoilta. Telkkari päälle ja sieltä hyvä elokuva. Kutimet käteen ja ihan vaan ollaan hiljaa. Sillai se sitten kului seuraavakin päivä ja sitten seuraava. Sai ihan luvan kans vain olla.




Noh... en mä nyt ihan koko aikaa ollut nenä kiinni käsitöissä. Tuli otettua lasten kanssa monen monta erää UNOA!!

Sellainen joulu ja loma senkuin jatkuu...JIHAA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti