keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Hoidossa, töissä ja kotona

Mähän oon ammatiltani lähihoitaja ja oon jo 10 vuotta työskennellyt lasten parissa. Tällä hetkellä oon pikkuisessa päiväkodissa ja ryhmässäni on 20 lasta joiden ikä on 3-5 vuotta.
Sama homma jatkuu kotona, jossa temmeltää kolme lasta. Yksi tyttö jolla ikää jo hurjat 13 vuotta. Ens syksynä hänellä alkaa taas aivan uudet kuviot, kun yläaste alkaa. Sitten on kaksi velikultaa. Toisella ikää 8 vuotta ja kohta on eka vuosi koulua takana. Pahnan pohjimmaisella ikää on kertynyt 5 vuotta ja eskari kutsuu ensi vuonna.
Laitan nyt tänne mitä on tullut töissä ja kotona lasten kanssa tehtyä alkuvuodesta. Ihan kaikista töistä ei oo ikävä kyllä tullut kuvia otettua ja tääl kotona askarteluun suostuu enää vain tuo meidän tuleva eskari. Noh... kauheesti ei kyl olla kotona mitään väsätty. Mukana on myös joitakin töitä mitkä nuorin poikani on tehnyt hoidossa. Katsotaan sitten myöhemmin mitä muut lapseni ovat saaneet aikaiseksi koulussa, kun ne vaan saadaan kotiin.
Aloitetaan, vaikka meiltä töistä.
Siinä lentelee punatulkkuja ja talitinttejä. Helppo homma pienemmillekkin käsille. Nopeesti valmista ja kivan näköisiä tai lastenhan työt on aina ihania.
Kiekura lumiukkoja oli tehtävä, ku muuten ei tota lunta kauheesti näkynyt. Nää lumiukot on hyvää saksien käyttöharjoitusta. Taustalla näkyy pikkuisen maalauksia parhaasta joululahjasta.

Pingviinejä lumilautoilla. Pingviinit on painettu kahdella erikokoisella perunalla ja hauskoja tuli.
Sitten on hieman pöllöttänyt. Mä oon itse aikamoinen pöllöhullu, joten joka vuosi yksi pöllöaskartelu tehdään. Tänä vuonna tälläinen. Musta ne on ihania!
Kevään edetessä seinälle ilmestyi metsämörrejä ja pajunkissaoksia. Noi mörrit on loistavia. Naurattaa välillä vieläkin, kun niitä töissä katselen =D

Tässä onkin sitten meidän ryhmän kolme pääsiäisaskartelua. Pupuja ikkunaan, noidan kissoja puuhun ja kukkoja seinälle.
Tälläisiä taideteoksia ollaan lasten kanssa tehty töissä, mut vaikka olenkin ihan höperönä lasten kanssa askarteluun, niin tehdään me muutakin hauskaa. Tälläinen kaveri nähtiin keväisellä kävelyretkellä
Tää kaveri oli aikasta tottunu ihmisiin, koska suuri lapsiryhmä ei ollenkaan häirinnyt hänen ruokailuaan.
Seuraavaksi tulisi poikani teoksia hoidosta.

Pöllöjä on tehty myös siellä ja kiva idea tämäkin. Voi olla, et tämä idea pääsee ens kaudella mun työpaikan seinälle. Muistan, et nää pöllöt istuskeli puunoksilla, kun ne ekan kerran näin. Nyt pöllöherran on päässyt koristamaan meidän keittönkaappia.
Tää pupujussi on aivan ihana. Tykkään kovasti ja varmasti tuun ideaa käyttämään. Poikani sai tämän pupun myötä myös kehuja, et on alkanut leikkaaminen sujua mukavasti. On noi kädentaidot ollut hieman hakusessa, kun poikaa ei oikein kiinnosta noi pöytähommelit.
Sitten tein poikani kanssa kotona noita samoja kukkoja kuin töissäkin lasten kanssa. Oikeastaan tein niitä ensin hänen kanssaan ja sitten vasta töissä. Oli malli töihin valmiina. Meidän vilpertin kukoista tuli tämän näköisiä
Huomenna ajattelin lasten kanssa tehdä mummille parit kartonkitulppaani. Ei oltu viime sunnuntaina siellä virpomassa, mut nyt perjantaina olis tarkoitus menna kyläileen, ni viedään hieman tuliaisia. Pitää muistaa ottaa kuvat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti