maanantai 22. helmikuuta 2016

Tuhat ja yksi tapaa tehdä taidetta päiväkodissa!!

Tammikuu oli meillä päiväkodissa varsinainen taide ja tiede kuukausi. Meidän ryhmä oli varannut tilat kirjastosta, että helmikuun ajaksi laitetaan sinne näyttely pystyyn ja me onnistuttiin hienosti. Pieni paikallinen lehtikin kävi meitä haastattelemassa, kun käytiin näyttelyä pystyttämässä. Tässä on nyt joitakin töitä. Kaikkia en ikävä kyllä voinut kuvata, koska niisä on lasten omia kuvia.
Tammikuun teemana meidän ryhmällä oli siis taide, tiede ja valokuvat.
Revontulia



Meidän ryhmässä oli joulukuun ja tammikuun ajan ihana opiskelija Ansku. Ansku askarteli lasten kanssa pienryhmissä näitä ihania revontulia.









Askartelu oli yksinkertainen ja silti töistä tuli todella upeita.
Ensin maalattiin paperiin erivärisiä raitoja pitkittäin ja sitten paperi leikattiin suikaleiksi poikittain. Suikaleet liimattiin mustalle kartonkille lainehtivasti.










 Näissä töissä on paperista maalattu vain toinen puoli ja sen jälkeen paperin tonen puoli on taitettu maalatun päälle. Vähän aikaa painellaan, että väriä tarttuu paperin toiseenkin puoleen ja valmista tuli. Nopeaa ja helppoa ja tietysti kivoja tuli.
 Minä tein omissa pienryhmissäni lasten kanssa Picasso-töitä. Lapset saivat itse leikata ja liimata kasvot miten halusivat. Silmät, suu ja nenä, kun oli paikollaan, niin sitten vielä hieman koristeltiin kasvoja. Ei muuten tullut yhtään samanlaisia kasvoja =D

Talvinen tähtitaivas

 Näissä tähtitaivaissa on käytetty vesivärejä, suolaa ja tähtitarroja.
Vesivärillä maalatun paperin päälle ripoteltiin merisuolaa ja tavallista suolaa. Ensin ajattelin, et karkea merisuola ei tule pysymään, mut yllättävän hyvin se siihen tarttui.













 Yhdessä pienryhmässä piirrettii runosta jokin pieni juttu jonka muisti. Näistä oli kiva nähdä mitä juttuja lapsille jäi runoista mieleen.

























Jokaisessa kunnon taidenäyttelyssä pitää Mona Lisa-työ olla. Meidän lapsukaiset tekivät tämän näköiset niistä. Värityskuva väritettiin puukynillä ja sen jälkeen kuva leikattiin kuuteen osaan ja koottiin uudestaan kartongille. 








Lumilinnoja
Lumilinnoja väsättiin pakkausmateriaalista. Kierrätystä taas kerran. Näyttelyssä näihin tuli joihinkin led-kynttilät sisään.

Muovailtiin massasta erilaisia kippoja ja kuppeja. Kuivuttuaan ne maalattiin ja koristeltiin.

Kippojen ja kuppejen taiteilun jälkeen massaa jäi vielä jäljelle, joten käytettiin se loppuun näiden härveleiden jalkana. Näistä tuli mun mielestä tosi hauskoja. Ei muutakuin hieman rautalangan vääntelyä ja helmiä.

Hilepulloja ja suolan kasvatusta
Hilepulloissa on sisällä pumpulia, vesiväriä ( joka on laitettu kerroksittain) ja askarteluhileitä. Ihmeen hyvin värit pysyy sekoittumatta.
Taaenpana on purkkeihin laitettu suolaa kasvamaan =D Noissakin purkeissa oli led-kynttilöitä sisällä.
Nää teokset olis sitä tiede osuutta. Teimme myös jääkoristeita mitkä piti tuoda kirjaston eteen ulos, mut Suomen sää teki tepposen ja ne ehtivät sulaa ennen näyttelyn alkamista.














Edvard Munchin Huuto-maalauksesta otettiin hieman mallia ja tehtiin siitä vahaliitutyöt. Näistä tuli ihanan upeita.
Mitä kaikkia eri juttuja lapset näki alkuperäisessä maalauksessa.
Yksi lapsi sanoi, et tota setää pelottaa tossa kuvassa, ku se pelkää, et toi silta hajoaa.

















Näiden töiden lisäksi näyttelyssä oli vielä esillä lumihiutalepallot jonka sisällä oli jokaisen lapsen oma kuva. Sekä omista valokuvista tehty iso mosaiikkityö. Myös esittelyt jokaisesta taiteilijasta, siis meidän Pulla-ryhmän taiteilijasta.
Jokainen lapsi oli tammikuun aikana ottaa ihan itse valokuvia ja valokuvista oli sitten valittu yksi ja siitä oli saanut kertoa miksi sen oli valinnut. 
Kotoa tuoduista valokuvista oli valittu myös yksi ja sen lapsi oli piirtänyt paperille ja kertonut mitä kuvassa oli.
Myös asetelmataidetta meillä oli nähtävillä.
Sellainen oli meidän ryhmän tammikuu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti