lauantai 27. helmikuuta 2016

Helmikuun huovutushulinat


Tässä kuussa on tullut noita huovutettuja tossuja tehtyä. Tämän ihanan ohjeen löysin  Lankahelvetistä ja oikein suuri kiitos siitä. Ihanaa, että jotkut ihmiset jakavat ohjeitaan myös muiden käyttöön.

Kaikissa tossuissa on käytetty varteen 7 veikkaa ja pohja on joki langasta.

Ensimmäiset tossut nimesin mustikkametsäksi, kun niiden värityksestä tuli mustikka mieleen =D
Nää tossut olikin sitten oikeen monien sattumusten suma.




Into piukalla aloin kutoa ensimmäisen sukan varta. Ajatus oli tehdä vanhemmilleni tossut hääpäivän kunniaksi.

Varren lanka oli jämäkerä sen väristä lankaa jota ei enää valmisteta. Luulin, että riittää, mut eipäs riittänytkään. 10 kerrosta jäi vajaaksi.
Siitä sitten alkoi hirmuinen langan metsästys. Työkaverit toivat omia lankojaan töihin, mut oikeaa väriä ei löytynyt niistä.

Sitten otin avukseni facebookin Lankahamsterit-ryhmän ja kyselin, et sattuisko joku tietämään mikä langan numero oli. Tietysti olin vyötteen johonkin hukannut. Vastauksia tuli ja yhdeltä sain lankaa jonka kuvittelin olevan samaa väriä, mut ei ollut. Ei siin sit muu auttanut, kuin tehdä varsi loppuun sellaisella värillä joka oli lähinnä loppunutta lankaa.
Kyllä eron huomaa, mut onneks varsi käännetään, niin erivärinen lanka jää piiloon.


Ekat lähdössä koneeseen

Juu...huopuihan ne. Heti, kun otin parin pois koneesta tiesin, et nää tossut ei taida lähteä mummin mukaan.
Kun oikein kunnolla venyttelin ja vanuttelin tossuja sain niistä juuri ja juuri sen kokoiset, että mahtuivat mun jalkaan.
Nämä tossut saavat siis jäädä varastoon odotteleen, et ketä onnellinen ne joskus tulee saamaan.







Koivu-tossut






Seuraaviin tossuihin otin käyttööni hieman järeämmät aseet, eli vaihdoin 7 puikot 8 puikkoihin. Muuten mentiin eteenpäin ohjeen mukaan.
Ilmeisesti olen sen verran tiukkis, että puikkojen vaihto auttoi. Nämä Koivu-tossut oli jo paljon lupaavammat. Luulen, että ne vaarin jalkaan mahtuu. Itselleni ne on ainakin aika reilut.
Varret on tehty mustasta 7veikasta. Otin täl kertaa varman päälle ja sellaisen värin mitä varmasti löytyy =D



















Puolukassa-tossut
Viimeiset tossut nimesin puolukassa-tossuiksi ja näistä tuli kaikista parhaat. Kehtaan ne siis lähiaikoina luovuttaa mummin käyttöön.




 Siinä vielä tossujen esittelyä jaloissa. Kivoja tuli olen oikein ylpeä itsestäni. Ilman pieniä murheita nää on tosi nopeita ja helppoja tehdä.

Onneks saatiin vielä tänne eteläänkin lunta ja pakkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti