lauantai 11. tammikuuta 2014

Synttärihumua!!

Nuorimmaiseni täytti aivan loppuvuodesta viisi vuotta ja synttäreitä juhlittiin sitten vasta tän vuoden puolla. Muksut olivat tehneet tarjoilutoiveita ja tässä on niistä muutamia.
Keskimmäinen lapseni on  ollut kovin huolissaan mamman syksyllä antamista mustikoista, joten hän toivoi, et niistä tehdään mustikkapiirakka. Noh...pitihän sellainen vääntää, vaikka sen kyl vein tarjolle töihin. Oli sen verran runsaasti tarjoiltavaa muuten.
Hyvää se oli!! Ensimmäistä kertaa kokeilin valmista murotaikinaa. Ei ollut yhtään hassumpi ja valtavan nopea. Voipi olla, et meil tehdään useinkin piirakoita siitä.
Piirakan ohjeen löydät täältä näin!!
Toinen muksujen toive oli mokkapalat. Se on kyl meidän tenavien kestosuosikki ja hyväähän se on. Tuli sitä itsekkin jokunen pala syötyä.
Sitten toivomuslistalta löytyi muffinssit. Näistä mul ei ole kuvaa, kun niistä ei tullut mitään kauheen nättejä. Ohjeen niihin otin täältä.
Apukokeista sentään löytyy kuva. Tätä kuvaa ottaessa mietein, et mahtaako pätkiskarkkeja jäädä muffinsseihin ollenkaan. Onneks oli da-capoja varoiks, mut niihin ei tarvinnut turvautua.
Muffinien päälle tein omasta päästä valkosuklaakuorutteen ja siit tuli ihan hyvä, vaik pikkusen liian löysä.
Toivelistaan lisäsin itse kinkkupiirakan ja sen ohje on täällä. Kuvaa ei ole siitäkään luomuksesta, mut hyvää oli. Suosittelen!!
Sitten vielä toinen siskoista teki kunnon täytekakun, äitini voileipäkakun ja korvapuusteja ja  lasteni mamma toi sankarin toivomuksesta monta litraa jäätelöä, joten tarjottavaa oli joka lähtöön. Hieman ylikin.
Kohta sitten juhlitaan keskimmäisen tenavan synttäreitä ja sitten vanhimman. Meil tää alkuvuosi on yhtä juhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti